Vloertegels gevonden bij de opgravingen op site Meersen.
Volledig scherm
Vloertegels gevonden bij de opgravingen op site Meersen. © Henk Deleu

Yper Museum opent expo over archeologische vondsten Sint-Niklaasparochie

In het Yper Museum vindt deze zomer een tentoonstelling plaats over de archeologische vondsten die werden gedaan op de site Meersen in Ieper. Voor het museum is dit een eerste grote tijdelijke expositie. 

0 reacties

 1. Kleuters staan lievelingsspeelgoed af aan kinderen overstromingsgebied: “Een laat, maar mooi kerstverhaal”
  Poelkapelle/Westrozebeke

  Kleuters staan lievelings­speel­goed af aan kinderen overstro­mings­ge­bied: “Een laat, maar mooi kerstver­haal”

  Aan de kerk van Poelkapelle werd woensdagochtend een vrachtwagen geladen met speelgoed voor kinderen uit het Waalse Fraipont, een dorp dat vorige zomer zwaar af te rekenen kreeg met de overstromingen. Het speeltuig is voor een groot deel afkomstig van de kleuters van de klas van juf Griet Brusselle. “Net als de kleine prins uit het kerstverhaal maken wij kinderen blij met onze geschenken.”
 2. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.