Het Yper Museum doet een oproep naar foto’s en filmpjes met als onderwerp hoe mensen die crisisperiode doorkomen.
Volledig scherm
Het Yper Museum doet een oproep naar foto’s en filmpjes met als onderwerp hoe mensen die crisisperiode doorkomen. © Henk Deleu

Yper Museum maakt tijdsdocument over het leven in coronatijden: “Ieperlingen zijn even veerkrachtig als honderd jaar geleden, na WO I”

Het Yper Museum grijpt de coronacrisis aan om haar collectie te vervolledigen. Inwoners kunnen filmpjes en foto’s insturen van wat ze doen en verlangen op dit moment. “Net als honderd jaar geleden werken we aan het herstel van de stad en maken we een tijdsdocument van hoe de Ieperling deze moeilijke periode doormaakt.” 

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Bubbelzones om grote concentratie jongeren te voorkomen op de Vismarkt: “Uitgaan ja, maar wel op een veilige manier”
  Ieper

  Bubbelzo­nes om grote concentra­tie jongeren te voorkomen op de Vismarkt: “Uitgaan ja, maar wel op een veilige ma­nier”

  Om te vermijden dat er zich nog grote groepen jongeren verzamelen op de Vismarkt in Ieper, bakende het stadsbestuur bubbelzones af. Vorige weekend, bij de opening van de terrassen, belden horeca-uitbaters zelf de politie omdat de situatie uit de hand aan het lopen was. “Ik begrijp de jeugd, maar we houden ons best aan de regels”, aldus Niels Pierpont van Club Riba. “We mogen al blij zijn dat we opnieuw mogen openen.”
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”