Schepen Dimitry Soenen en museummedewerker Wouter Sinaeve bij de tentoonstelling.
Volledig scherm
Schepen Dimitry Soenen en museummedewerker Wouter Sinaeve bij de tentoonstelling. © Yper Museum

Yper Museum laat bewoners asielcentrum Poelkapelle vertellen over hun lievelingsobject en giet verhalen in de documentaire ‘Het Bewaren waard’

Ieper, Poelkapelle“Wat is volgens jou het bewaren waard? Heb je zelf een voorwerp dat je in een museum zou zetten?” Het Yper Museum trok met die vragen naar de bewoners van het asielcentrum in Poelkapelle. Met het verhaal van acht mensen werd een tentoonstelling en documentaire gemaakt.

 1. Tibaut Vandelannoote loopt zaterdag 3000m in Oordegem: “Goeie test om te zien waar ik sta”
  ATLETIEK

  Tibaut Vandelan­noot­e loopt zaterdag 3000m in Oordegem: “Goeie test om te zien waar ik sta”

  Zaterdag vindt in Oordegem de derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga plaats. Daarmee krijgen vooral talentvolle junioren en beloften weer de kans om een limiet voor de internationale zomerkampioenschappen te behalen. Tibaut Vandelannoote (19) komt er in actie op de 3000 meter. “Mijn focus ligt deze zomer op de 1500m, maar deze wedstrijd is ideaal om te zien hoe het momenteel met mijn vorm gesteld is”, klinkt het.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar