De ouders en hun ukjes Kasper, Sem, Otto, Lena, Pixie en Nore.
Volledig scherm
De ouders en hun ukjes Kasper, Sem, Otto, Lena, Pixie en Nore. © Eric Flamand

Yper Museum feest met metekindjes

IEPERHet Yper Museum heeft zaterdag het geboortefeest van zijn zes metekindjes gehouden. De zes jongens en meisjes, geboren rond de openingsdatum, zullen jaarlijks een voorwerp uit hun leven aan het museum cadeau doen én een geschenkje in ruil krijgen. "Zo willen we de sporen van het leven in de Westhoek bewaren."

 1. Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiedenis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiede­nis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”

  Een stukje Engels krantenknipsel uit 1915 verstopt in de spouw van een houten muur, bevestigde bij Kristof Blieck en Inge Vos het vermoeden dat ze een huis met een verhaal hadden gekocht. Het pand in de Kasteelstraat in Oostvleteren was achtereenvolgens notariswoning, café en slagerij. Ondertussen passeerden tijdens de oorlog de soldaten aan het huis en werd het wellicht nog beschoten ook. De eigenaars willen het pand nu renoveren en maken daarvoor als eerste West-Vlamingen gebruik van de erfgoedlening.
 2. 18-jarige studente met Braziliaanse roots hoopt Miss België 2021 te worden: “Het is al lang een droom van mij”
  PREMIUM
  Kemmel

  18-jarige studente met Braziliaan­se roots hoopt Miss België 2021 te worden: “Het is al lang een droom van mij”

  Hoewel ze pas 18 is, heeft ze toch al een heel leven achter zich. Ze werd geboren in Brazilië, leerde 5 talen en deed haar stage verpleegkunde in volle coronaperiode in een woonzorgcentrum in Poperinge. De Kemmelse Jennifer Felix dingt nu mee naar het kroontje van Miss België. “Het is geen evident jaar om deel te nemen, maar we gaan er volop voor.”
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn