Het Yper Museum tikte onder meer deze twee kleine aantrekkelijke gezichtjes op Dinant, uit de periode 1843—1846, op de kop.
Volledig scherm
Het Yper Museum tikte onder meer deze twee kleine aantrekkelijke gezichtjes op Dinant, uit de periode 1843—1846, op de kop. © Yper Museum

Yper Museum drie werkjes rijker van de in Ieper geboren schilder François Roffiaen

IeperHet Yper Museum heeft drie werken van de Ieperse kunstschilder François Roffiaen (1820-1898) op de kop kunnen tikken. Dat meldt het museum op haar sociale media. “Roffiaen is een van de belangrijkste landschapschilders van de 19de eeuw.”

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).