Het Yper Museum tikte onder meer deze twee kleine aantrekkelijke gezichtjes op Dinant, uit de periode 1843—1846, op de kop.
Volledig scherm
Het Yper Museum tikte onder meer deze twee kleine aantrekkelijke gezichtjes op Dinant, uit de periode 1843—1846, op de kop. © Yper Museum

Yper Museum drie werkjes rijker van de in Ieper geboren schilder François Roffiaen

IeperHet Yper Museum heeft drie werken van de Ieperse kunstschilder François Roffiaen (1820-1898) op de kop kunnen tikken. Dat meldt het museum op haar sociale media. “Roffiaen is een van de belangrijkste landschapschilders van de 19de eeuw.”

  1. Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”
    Diksmuide

    Varkensboe­ren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

    Marino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”