Yper Museum blaast traditie nieuw leven in: Papa Scouts maken bietenlantaarns voor Sint-Maartensstoet

In zaal Fenix in Ieper toveren de Ieperse Papa Scouts driehonderd bieten om tot lantaarns. Kinderen zullen de bieten versieren en dragen die zondag mee in de Sint-Maartensstoet. “Ik heb niets tegen Halloween, maar deze traditie moeten we in ere houden.” 

1 reactie

 • Gilbert Devroedt

  2 jaar geleden
  Mooi ,terug het roepen in ere herstellen,maar spijtig dat de kinderen dat niet zelf doen,straks moeten de papa scouts ook nog gaan roepen voor de kindjes,welk plezier hebben de kinderen nog zelf,alles word in hun plaats gedaan,verleden jaar hadden wij 6 zakken koekjes er zijn aan ons deur savonds twee groepen van een vijftal kinderen geweest,dit jaar blijft mijn deur toe,gedaan met nog weken aan een stuk zelf de koekjes te moeten op eten,de folklore is weg de kinderen kunnen niets meer zelf doe
 1. Van vuur maken tot voedsel vinden: scherp je survivalskills aan met hulp van rangers in ... de Palingbeek in Ieper
  Ieper

  Van vuur maken tot voedsel vinden: scherp je survival­skills aan met hulp van rangers in ... de Palingbeek in Ieper

  Wie zegt dat avontuur alleen te vinden is in verre oorden? In provinciedomein de Palingbeek in Ieper kan je nu leren hoe je overleeft in de vrije natuur. De provincie West-Vlaanderen liet vijftien rangers, met elk hun eigen specialiteit, klaarstomen om van jou een echte Robinson Crusoe te maken. “We leren de deelnemers zelfs hoe bomen met elkaar praten”, vertelt ranger Eric Derdaele (72).
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar