Andy Saelens, hier met zijn oudste zoon Yari, stierf bij een frontale botsing.
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Saelens, hier met zijn oudste zoon Yari, stierf bij een frontale botsing. © Hans Verbeke

Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in frontale botsing: “Twaalf jaar geleden overleefde hij nog zware klap tegen boom...”

Ieper/GeluveldEen frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. “Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten”, zegt oudste zoon Yari (22). “En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa’s leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal.”

 1. Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM
  Zuid West-Vlaanderen

  Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween

  Het griezeligste feest van het jaar nadert met rasse schreden. Aan heel wat Vlaamse voordeuren kun je nu al pompoenen, spoken of heksen spotten, terwijl wij onze keukenkast alvast aanvulden met wat extra snoep. De gevolgen van corona dunden het traditioneel rijke aanbod in het zuiden van West-Vlaanderen ook dit jaar helaas wat uit, maar dat neemt niet weg dat er flink gegriezeld kan worden in aanloop naar 31 oktober.
 2. “Jos was 65 jaar, maar voelde zich nog 20”: motard verongelukt in Lanklaar, vriendin in kunstmatige coma
  PREMIUM
  Lanklaar

  “Jos was 65 jaar, maar voelde zich nog 20”: motard veronge­lukt in Lanklaar, vriendin in kunstmati­ge coma

  “Een hippe man die PlayStation speelde en genoot op zijn motor. En nu is hij er plots niet meer.” De 65-jarige Georges ‘Jos’ Vande Reyd uit Maasmechelen verongelukte zondagavond in Lanklaar toen hij met zijn vriendin op weg was naar huis. De motard maakte wellicht een manoeuvre en kwam hard ten val. Hij stierf ter plaatse. Zijn vriendin die achterop zat, brak alle ledematen en haar bekken. De familie zit nog met veel vragen.