Een nieuwe wandeling doet de interessante plekjes van Mesen aan.
Volledig scherm
Een nieuwe wandeling doet de interessante plekjes van Mesen aan. © Westtoer

Westtoer bundelt wandeltips voor alle 64 West-Vlaamse steden en gemeenten: “Onze provincie telt bijna 2.200 kilometer aan wandelwegen”

West-VlaanderenHet provinciebedrijf Westtoer geeft West-Vlamingen tips om in hun buurt of in hun provincie gezond op stap te gaan. “In deze tijden krijgt het woord ‘buiten’ een extra dimensie. Wandelen is gezond, helpt om te ontspannen en biedt een vakantiegevoel”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. Het initiatief mikt ook op gezinnen met kinderen die in hun regio unieke plekken kunnen ontdekken.

 1. Automobiliste raakt lichtgewond bij klap tegen gemetselde duiker
  Wulvergem

  Automobi­lis­te raakt lichtge­wond bij klap tegen gemetselde duiker

  Langs de Kemmelstraat in Wulvergem is maandag kort na de middag een ongeval gebeurd. Een wagen kwam er uit de richting van Nieuwkerke. In een bocht naar links verloor de bestuurster om nog onbekende reden de controle over haar voertuig. Dat belandde luttele meters voor het kruispunt met de Hooghofstraat rechts van de weg. De auto botste tegen een gemetselde duiker en belandde door de terugslag weer op straat. De brandweer snelde ter plaatse om de onfortuinlijke bestuurster bij te staan. De vrouw, die bij bewustzijn was, werd uit het voertuig gehaald. Ze kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd vervolgens naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er een tijdje verkeershinder. De brandweer maakte na de takelwerken de rijweg weer proper.
 2. Politie klist dievenbende die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”
  Diksmuide

  Politie klist dievenben­de die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”

  De politie heeft een Slowaakse dievenbende geklist die de voorbije dagen actief was in Diksmuide en omstreken. De daders - drie vrouwen en een man - belden aan bij huizen en vroegen of hun kind dat bij hen was naar het toilet mocht. Eens binnen, sloeg de bende aan het stelen. De politie doet nu een oproep naar slachtoffers om zich te melden: heel wat gestolen spullen die zijn gevonden, zijn nog niet toegewezen aan een eigenaar.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"