Een landschapspark is niet letterlijk een park, maar wel een gebied met een eigen landschapskarakter, zoals bijvoorbeeld de Westhoek dat heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Een landschapspark is niet letterlijk een park, maar wel een gebied met een eigen landschapskarakter, zoals bijvoorbeeld de Westhoek dat heeft. © Henk Deleu

Westhoek wil kandidatuur landschapspark dan toch een kans geven, hoewel er nog veel vragen zijn: “Het ontbreken van een decreet is een pijnpunt”

WesthoekEnkele maanden geleden lanceerde minister Zuhal Demir (N-VA) een oproep naar kandidaturen voor landschapsparken. Dat zijn geen letterlijke parken, maar streken die dan geld krijgen voor natuurbeheer. In onze provincie kwam ook de Westhoe in het vizier. Veertien gemeenten willen het project een kans geven. Aan het label is 613.000 euro per jaar voor de komende 20 jaar verbonden. 

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?