"Hoge Wieltjesgracht is een belangrijke fietsas voor onze stad, zowel voor het functioneel als recreatief verkeer."
Volledig scherm
"Hoge Wieltjesgracht is een belangrijke fietsas voor onze stad, zowel voor het functioneel als recreatief verkeer." © RV

Werken in Hoge Wieltjesgracht voor veiliger parkeren en fietsen, ook aantal bomen worden vervangen

IeperIn de Hoge Wieltjesgracht in Ieper starten op 1 juli werken ter hoogte van het woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht. Het fiets- en voetpad en de parkeerzone worden heraangelegd. Op hetzelfde moment met de wegeniswerken worden een aantal bomen vervangen. 

 1. 70 extra coronabesmettingen in 3 dagen tijd: “We moeten oppassen dat evenementen als de rally en Highlight Festival niet in gedrang komen”
  Ieper/Poperinge

  70 extra coronabe­smet­tin­gen in 3 dagen tijd: “We moeten oppassen dat evenemen­ten als de rally en Highlight Festival niet in gedrang komen”

  In Ieper, Poperinge en Zonnebeke zijn er in 3 dagen tijd niet minder dan 70 coronabesmettingen bijgekomen. Via contacttracing kon worden nagegaan dat de hoofdoorzaak van de besmettingen in de Ieperse uitgangsbuurt ligt. Een gevolg is dat ook monitoren van speelpleinwerking Sporrewoan positief tekenden. “Elke cafébezoeker moet zijn verantwoordelijkheid nemen, maar hoe later op de avond hoe moeilijker dat wordt.”
 2. Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomersessies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muziekliefhebber toch dit kunnen aanbieden”
  Dranouter

  Festivaldi­rec­teur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomerses­sies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muzieklief­heb­ber toch dit kunnen aanbieden”

  In Dranouter is de opbouw bezig voor de Zomersessies XL die plaatsvinden van 5 tot 8 augustus. Het coronavirus legt het grootste muziekevenement van de Westhoek nu al voor een tweede keer op rij aan banden, maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen nu 5.000 mensen per festivaldag het terrein op en is er ruimte voor randanimatie. “Hopelijk volgend jaar weer op een normale manier.”