Werken in de Kortewildestraat.
Volledig scherm
Werken in de Kortewildestraat. © Henk Deleu

Werken in de Kortewildestraat

IeperTussen 17 juni en 31 augustus vinden er wegenwerken plaats in de Kortewildestraat, ter hoogte van de woningen 2 tot 12. 

 1. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.
 2. 129 ‘oorlogsgezichten’ van kunstenaar Jan Fieuw prijken in schaduw van IJzertoren
  Diksmuide/Poelkapelle

  129 ‘oorlogsge­zich­ten’ van kunstenaar Jan Fieuw prijken in schaduw van IJzertoren

  Na een eerste halte in Zonnebeke heeft herdenkingskunstaar Jan Fieuw zondag in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide zijn tentoonstelling Faces of War geopend. De expo bestaat uit 129 balken waarin een gezicht is uitgekapt: evenveel als er landen zijn waarvan er tijdens WO I in onze contreien inwoners zijn omgekomen. “Ik ben Diksmuide heel dankbaar dat ik hier mag staan.”