Yvette Vitesse krijgt een plaatsje in het Yper Museum.
Volledig scherm
Yvette Vitesse krijgt een plaatsje in het Yper Museum. © Henk Deleu

Wagentje van legendarische keverbaan krijgt plaatsje in Yper Museum: “Herinnering aan mooi stukje Ieperse geschiedenis”

IeperWedden dat heel wat bezoekers aan het Yper Museum spontaan beginnen te glimlachen als ze de nieuwe aanwinst te zien krijgen? De keverbaan van Bellewaerde werd onlangs afgebroken, maar een van de wagentjes, dat de naam Yvette Vitesse kreeg, staat nu opgesteld in de permanente tentoonstelling van het museum. “Heel fijn dat onze keverbaan toch een beetje verder leeft”, zegt Stefaan Lemey, directeur van pretpark Bellewaerde.

 1. Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Op zaterdag 24 september vindt de tweede Ieperse editie plaats van Levensloop, en die campagne werd vandaag officieel afgetrapt. Van 10u tot 22u wordt er gelopen en gewandeld in het Hamiltonpark, en daarbij wordt geld ingezameld voor de Stichting tegen Kanker. Elk loopteam heeft een eigen standje waar ook eten en drinken verkocht wordt, en op die manier wordt nog extra geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.
  Ieper
 2. Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  “Brexit bemoeilijkt culturele uitwisseling tussen het VK en het Europese vasteland, vooral voor artiesten die niet in de populaire genres grossieren.” Festival Dranouter steekt dit jaar de Britse folkscene een hart onder de riem door te focussen op traditionele bands uit het VK. “Maar we gaan ook omgekeerd te werk en sturen Belgische folkbands het kanaal over”, aldus festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.
  Dranouter