Athena M. (30) blijft in de cel op verdenking van de moord op de 65-jarige buurvrouw van haar broer
Volledig scherm
Athena M. (30) blijft in de cel op verdenking van de moord op de 65-jarige buurvrouw van haar broer © RV/AHK

Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehouden voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”

Kortrijk/Ieper/WervikDe 30-jarige vrouw uit Ieper die vorige week vrijdag op een appartement in Kortrijk de 65-jarige buurvrouw van haar broer zo zwaar toetakelde dat die donderdag uiteindelijk overleed, is vrijdag door de raadkamer in Kortrijk verder aangehouden. De kwalificatie wijzigde door het overlijden ondertussen van poging moord naar moord.

 1. RESTOTIP. Restaurant Vivaldi in Ieper: “Klassiek, maar degelijk”
  PREMIUM
  Ieper

  RESTOTIP. Restaurant Vivaldi in Ieper: “Klassiek, maar degelijk”

  Niet alle horecazaken in het centrum van Ieper openen op dinsdagavond de deuren, maar bij restaurant Vivaldi op de Grote Markt is dat wel het geval. Wij hadden gereserveerd, maar dat bleek op een rustige weekdag niet nodig. Toch zat er wel wat volk in de zaak, zowel op het terras als binnen. We hoorden enkele Nederlanders een plaatsje innemen, wat erop wijst dat er ondanks de corona-ellende toeristen in Ieper zijn. Meer restotips uit Zuid-West-Vlaanderen vind je in ons dossier.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Waterpeil overal flink gezakt, behalve in Fintele, brandweer doet oproep naar ramptoeristen: “Blijf weg!”
  Roesbrugge/Stavele/Fintele

  Waterpeil overal flink gezakt, behalve in Fintele, brandweer doet oproep naar ramptoeris­ten: “Blijf weg!”

  Overtollig regenwater bedreigt niet langer Roesbrugge en Stavele. Dat is dinsdagavond wel nog het geval in Fintele, waar het waterpeil nog altijd licht stijgt. Toch blijft het nog druk voor de hulpdiensten. “We kunnen alle beschikbare manschappen gebruiken”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder bij Brandweer Westhoek. “Maar liefst niet voor ramptoeristen die zich in het water vastrijden met hun auto.”