Wie het Vredeslicht wil dragen, kan zich melden.
Volledig scherm
Wie het Vredeslicht wil dragen, kan zich melden. © Vredesdienst

Vrijwilligers gezocht die Vredeslicht willen dragen

IeperDe Vredesdienst van de stad Ieper en Westhoek Vredeshoek, een platform actief rond vrede, roepen vrijwilligers op om het vredeslicht naar een volgende gemeente te brengen.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. 1.264 bezwaarschriften contra, maar ook 222 steunschriften pro windturbineproject Vredesmolens
  Ieper

  1.264 bezwaar­schrif­ten contra, maar ook 222 steun­schrif­ten pro windturbi­ne­pro­ject Vredesmo­lens

  Het buurtplatform Frontwind Ieper Brielen heeft 1.264 bezwaarschriften verzameld tegen het windmolenproject Vredesmolens. Dat project voorziet vier windturbines rond de Noorderring. Het stadsbestuur zal daartegen (wellicht) negatief adviseren. Het bestuur voelt zich gesterkt door de beslissing van de raad van vergunningsbetwistingen die het beroep volgde dat Ieper neerlegde tegen het toekennen van een vergunning voor twee windturbines op Sint-Jan. “Als de minister haar administratie volgt, dan komen die twee windmolens er niet.”