Onder het Nieuwwerck ligt de regenboogloper.
Volledig scherm
Onder het Nieuwwerck ligt de regenboogloper. © Henk Deleu

Vredesstad rolt regenboogloper uit: “In Ieper mag iedereen zichzelf zijn”

IeperOok in Ieper werd op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) de regenboogvlag gehesen. Onder Nieuwerck ligt nog tot volgende week de regenboogloper. 

 1. Ooit uit Ieper weggevlucht voor de Duitsers, nu is oud-hoofdredacteur Magnum Jimmy Fox overleden: “30 jaar lang bepaalde hij welke foto’s internationale faam vergaarden”
  Ieper/Parijs

  Ooit uit Ieper wegge­vlucht voor de Duitsers, nu is oud-hoofdredac­teur Magnum Jimmy Fox overleden: “30 jaar lang bepaalde hij welke foto’s internatio­na­le faam vergaarden”

  In Parijs is afgelopen zaterdag op 87-jarige leeftijd de in Ieper geboren Jimmy Fox overleden. Jimmy, die een Britse vader en Vlaamse moeder had, ontvluchtte als vijfjarige jongen de Kattenstad toen WO II uitbrak. Hij werd fotograaf en schopte het zelfs tot hoofdredacteur van fotoagentschap Magnum. “Hij bleef met veel plezier naar Ieper komen, waarbij hij steevast enkele woordjes in ons dialect sprak.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.