Razia Arefi (midden) en haar collega's krijgen onderdak in Ieper na hun vlucht uit Afghanistan.
Volledig scherm
Razia Arefi (midden) en haar collega's krijgen onderdak in Ieper na hun vlucht uit Afghanistan. © Henk Deleu

Vredesstad Ieper vangt Afghaanse medewerkers Moeder voor Vrede op: “We zijn heel dankbaar voor de hulp, maar we vrezen voor onze familie”

IeperZes Afghaanse vrouwen en een jong meisje zijn gisteren na een lange reis vanuit Kaboel in Ieper aangekomen, na hun vlucht voor de taliban.  Het gaat om medewerkers van Moeders voor Vrede, een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten in conflictgebieden, en enkele familieleden. “Ik ben nog nooit zo bang geweest”, getuigt een 25-jarige Afghaanse die voor Moeders voor Vrede Engelse les gaf in haar vaderland. 

 1. Weg met die Movembersnor: hier kan kan je terecht voor een professionele scheerbeurt in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Weg met die Movem­bersnor: hier kan kan je terecht voor een professio­ne­le scheer­beurt in het zuiden van West-Vlaanderen

  Tijdens de maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. December is in zicht en dus loopt Movember stilaan op zijn einde. Tijd om die opgespaarde snor professioneel te laten bijwerken door een barbier. Wij zochten alvast vijf barbershops in het zuiden van West-Vlaanderen.