"De nieuwe maatregelen treffen vooral de vrijetijdssector en ontspanningsleven erg hard."
Volledig scherm
"De nieuwe maatregelen treffen vooral de vrijetijdssector en ontspanningsleven erg hard." © Buda

Voka West-Vlaanderen wil zo snel mogelijk coronabarometer: “Wegvallen van ontspanningsactiviteiten opdoffer voor mentaal welzijn”

West-VlaanderenDe Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vindt het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen coronabarometer is. “We roepen op om die zo snel mogelijk in te voeren. “Zo’n instrument biedt vooraf duidelijkheid voor burgers en ondernemingen over op welk moment welke maatregelen genomen zullen worden.”

 1. Fractieleider Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrijker dan mijn zitje”

  Fractielei­der Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrij­ker dan mijn zitje”

  “Ik ga nu zwijgen of ik begin traantjes te pinken.” Groen fractieleider Jordy Sabels nam afgelopen maandag de laatste keer het woord op de Ieperse gemeenteraad. Binnenkort verhuist hij, samen met zijn vriendin, naar Gent. Zijn politieke loopbaan zet hij even on hold. “Ze zeggen altijd dat je geen vrienden kan maken in de politiek, maar er zijn er hier toch wel een paar die ik ga missen.”
  Ieper
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.