De fietspaden langs de N8 tussen Ieper en Geluwe worden vernieuwd.
Volledig scherm
De fietspaden langs de N8 tussen Ieper en Geluwe worden vernieuwd. © Henk Deleu

Vlaamse overheid vernieuwt fietspaden langs N8 tussen Ieper en Geluwe: “De aanpassing is broodnodig, veel scholieren gebruiken het fietspad”

Ieper/WervikHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervangt dit jaar het betonnen fietspad tussen de Kruiskalsijde in Ieper en het einde van de bebouwde kom van Geluwe door asfalt. De investering van 2,2 miljoen euro moet zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid langs de N8. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) maakte dat bekend na een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

 1. Grote vakantiewoningen kunnen ook tijdens paasvakantie geen gasten ontvangen. Uitbater Niek trekt aan alarmbel: “We zitten op ons tandvlees”
  PREMIUM
  Zillebeke

  Grote vakantiewo­nin­gen kunnen ook tijdens paasvakan­tie geen gasten ontvangen. Uitbater Niek trekt aan alarmbel: “We zitten op ons tandvlees”

  Niek Benoot, uitbater van Cottage de Vinck in Zillebeke, hoopte deze paasvakantie chocolade-eieren te kunnen verstoppen voor zijn gasten in de tuin van zijn grote vakantiewoning. Dat blijkt echter een maat voor niets, want in tegenstelling tot de horeca kregen de uitbaters van de grote vakantiewoningen geen enkel perspectief. “Weet dat wij de enige speler in de logiessector zijn die deze zomer niet open mocht. Het begint zwaar door te wegen.”
 1. Kraanman (62) die als tiener al droomde van iconische gele kraan, mag hem neerhalen: “Blij dat ik klus mocht klaren, al heb ik vannacht toch niet goed geslapen”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Kraanman (62) die als tiener al droomde van iconische gele kraan, mag hem neerhalen: “Blij dat ik klus mocht klaren, al heb ik vannacht toch niet goed geslapen”

  Danny Rollé (62) uit Woumen bij Diksmuide leerde als 15-jarige het vak van kraanman bij het Diksmuidse bedrijf Denecker. Vandaag mocht hij als technisch directeur bij de Gebroeders Traen de 60 jaar oude, gele kraan op de site neerhalen in het bijzijn van zijn ex-collega’s. Toen er iemand gezocht werd om die klus te klaren, stelde hij zich meteen kandidaat. “Vroeger heb ik niet gewerkt met deze kraan, terwijl hij wel op mijn verlanglijstje stond”, vertelt hij.
 1. Wat als... je onenighstand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?
  Play
  Uit De Kleren

  Wat als... je onenigh­stand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel