Jan Derynck bij een deel van zijn verzameling.
Volledig scherm
Jan Derynck bij een deel van zijn verzameling. © Christophe Maertens

Verzamelaar dreigt hele collectie ‘trench art’ te moeten verkopen, crowdfunding moet redding brengen

10.000 euro. Dat bedrag is nodig om de verzameling ‘Trench Art’ of loopgravenkunst te redden van Jan Derynck (55) uit Zuidschote. Door een erfenisruzie is de man genoodzaakt zijn collectie te verkopen. Collega-verzamelaars schieten te hulp en beginnen een crowdfunding. “Iedere verzamelaar weet hoe pijnlijk het moet zijn om zijn spullen te moeten verkopen.”

 1. Horecazaken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronasluiting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”
  Ieper

  Horecaza­ken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronaslui­ting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”

  Hoewel de horeca op dit moment plat ligt, worden op de Grote Markt in Ieper (bijna) alle terrassen omgebouwd tot een houten chalet. Sergey Soghomonyan van De Kollebloeme hoopt dat voor de aankleding wordt verwijderd zijn zaak opnieuw de deuren kan openen. “Wij hadden het restaurant nog maar pas overgenomen toen we de verplichte sluiting op ons dak kregen.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren