Wateroverlast Westhoek
Volledig scherm
Wateroverlast Westhoek © FVL

Verschillende straten onder water door hevige regenval in de Westhoek

WesthoekDoor de hevige regenval zaterdag en zondag traden heel wat beken uit hun oevers. De hulpverleningszone Westhoek kreeg zo’n 40 oproepen wegens wateroverlast. Het ging voornamelijk om straten die blank kwamen te staan. Komende nacht wordt nog meer regen verwacht, en dat terwijl waterlopen in het IJzerbekken en de Brugse Polders nu al het alarmpeil bereikt hebben.

 1. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
  PREMIUM
  Oostkamp/Zedelgem

  STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

  Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 3. Laurens vindt 57 jaar oude liefdesbrief bij dakwerken aan restaurant: “Of Yvette ooit het lief werd van de briefschrijver is maar de vraag”
  PREMIUM
  Dranouter

  Laurens vindt 57 jaar oude liefdes­brief bij dakwerken aan restaurant: “Of Yvette ooit het lief werd van de brief­schrij­ver is maar de vraag”

  “Bij onze eerste ontmoeting in de herberg in het dorp was mijn hart als op grond gevallen.” Poëtische woorden van een 17-jarige knaap uit een liefdesbrief aan zijn liefste Yvette. Gedateerd: 22 april 1965. Of Yvette ooit die lieve woorden gelezen heeft, is niet duidelijk. De brief is namelijk bijna 60 jaar later opgedoken tijdens verbouwingswerken aan de zolder van restaurant De Hollemeersch in Dranouter. “We zouden graag weten wie de briefschrijver is, al blijft hij mysterieus over zijn identiteit”, zegt zaakvoeder Laurens Van Den Weghe (58).