Een cellengang in de gevangenis van Ieper. De nieuwe cellen krijgen een douche en een afgesloten toilet.
Volledig scherm
PREMIUM
Een cellengang in de gevangenis van Ieper. De nieuwe cellen krijgen een douche en een afgesloten toilet. © Henk Deleu

Verhuis eens een gevangenis: Ieperse gedetineerden en personeel vinden tijdens verbouwing elders onderdak. “We houden zoveel mogelijk rekening met alle wensen, maar dat is niet altijd evident”

IeperIn de gevangenis van Ieper bereiden ze momenteel de grote verhuizing van alles én iedereen voor. De reden: de twee jaar durende verbouwingen die op stapel staan. Grote werken uitvoeren terwijl de gedetineerden rustig in hun cel zitten, is geen optie en daarom gaat het arresthuis dicht. “Het is ambetant, ja, maar de renovatie en uitbreiding van het gebouw zijn écht wel nodig.” 

 1. Zeventiger Jean-Paul opvallende bezoeker op Ieperfest: “Ik hou vooral van black- en deathmetal, maar mijn kinderen noch mijn vrouw begrijpen mijn muzieksmaak”
  PREMIUM
  Ieper

  Zeventiger Jean-Paul opvallende bezoeker op Ieperfest: “Ik hou vooral van black- en deathmetal, maar mijn kinderen noch mijn vrouw begrijpen mijn muzieks­maak”

  Jean-Paul Borremans is met zijn 71-jaar een van de oudste metal- en hardcorefans van het land. De man uit Vlaams-Brabant was zondag op hardcorefestival Ieperfest een opvallende verschijning tussen het jonge volk. “Wat mij aantrekt in dat soort muziek? Ik kan dat moeilijk zeggen, ik voel mij daar gewoon goed bij.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.