Slachtoffer Carmen Garcia Ortega.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Carmen Garcia Ortega. © Facebook / RV

Vandaag start proces rond brutale moord op Carmen: haar echtgenoot bleef altijd ontkennen

Voor het West-Vlaamse assisenhof begint vandaag het proces tegen Daniel Deriemacker. Hij staat terecht voor de moord op zijn vrouw Carmen Garcia Ortega, bijna drie jaar geleden. Deriemacker ontkent hardnekkig elke betrokkenheid. Het echtelijke leven verliep nochtans allesbehalve rimpelloos en er zijn redelijk wat aanwijzingen in zijn richting. Maar geen hard bewijs.

2 reacties

 • EVELYNE VAN AS

  3 jaar geleden
  Volgens mij... met deze verklaringen is het overduidelijk dat dit allemaal vooraf en volgens planning verliep, ik denk dat hij beter zou bekennen, maar ja......
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Het ontkennen is een tacktiek die gezien de "universele verklaring van de rechten van de misdadigers" door de advocaat wordt gebruikt. Dat is gezien de hogervermelde verklaring het spel dat gespeeld wordt in zo'n ernstige zaak als een moord en het middel bij uitstek om met een moord weg te komen. Alleen de moordenaar weet wat er gebeurd is en die moet niks zeggen. Totaal onbegrijpelijk. Maar ja de verklaring?
 1. Televisiemaker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvelde John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”
  PREMIUM
  Ieper

  Televisie­ma­ker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvel­de John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”

  “Ik voelde dat ik deze plechtigheid niet mocht missen.” Televisieregisseur Arnout Hauben (46) woonde donderdag in Ieper de herbegrafenis bij van zeven WO I-soldaten die in 2016 werden opgegraven in Langemark. Hauben was erbij toen archeologen de stoffelijke resten van vijf Britten, één Duitser en één Canadees aan de oppervlakte brachten. Samen met familieleden ging hij ook terug naar de vindplaats van de militairen. “Voor die mensen is het een enorm intens moment.”