Slachtoffer Carmen Garcia Ortega.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Carmen Garcia Ortega. © Facebook / RV

Vandaag start proces rond brutale moord op Carmen: haar echtgenoot bleef altijd ontkennen

Voor het West-Vlaamse assisenhof begint vandaag het proces tegen Daniel Deriemacker. Hij staat terecht voor de moord op zijn vrouw Carmen Garcia Ortega, bijna drie jaar geleden. Deriemacker ontkent hardnekkig elke betrokkenheid. Het echtelijke leven verliep nochtans allesbehalve rimpelloos en er zijn redelijk wat aanwijzingen in zijn richting. Maar geen hard bewijs.

2 reacties

 • EVELYNE VAN AS

  3 jaar geleden
  Volgens mij... met deze verklaringen is het overduidelijk dat dit allemaal vooraf en volgens planning verliep, ik denk dat hij beter zou bekennen, maar ja......
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Het ontkennen is een tacktiek die gezien de "universele verklaring van de rechten van de misdadigers" door de advocaat wordt gebruikt. Dat is gezien de hogervermelde verklaring het spel dat gespeeld wordt in zo'n ernstige zaak als een moord en het middel bij uitstek om met een moord weg te komen. Alleen de moordenaar weet wat er gebeurd is en die moet niks zeggen. Totaal onbegrijpelijk. Maar ja de verklaring?
 1. Bierestafette in vernieuwde vakantiewoning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”
  PREMIUM
  Poperinge

  Bieresta­fet­te in vernieuwde vakantiewo­ning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”

  De vakantiewoning ‘Gervelgat’ van Katrijn en Bram vind je tussen de Lange Gervelgatstraat (nu Veurnestraat) en Korte Gervelgatstraat (nu Doornstraat). Het kreeg de toepasselijke naam ‘Gervelgat’. In volle coronacrisis verbouwde het koppel de woning uit de vroege jaren ‘30 gebouwd en kijkt uit naar een beloftevolle zomer. “Er waren zeer ingrijpende verbouwingen nodig. Enkel de buitenmuren, verdiepingen met plankenvloer en originele houten trap naar het eerste verdiep bleven behouden.”
 1. Xavier vist zes dagen na elkaar als stil protest: “Zonnepanelen op de Put in Nieuwkapelle betekenen doodsteek”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Xavier vist zes dagen na elkaar als stil protest: “Zonnepane­len op de Put in Nieuwkapel­le betekenen doodsteek”

  Het nieuws dat er 2 hectare zonnepanelen zouden komen op het water in de Put in Nieuwkapelle bij Diksmuide is bij Xavier Ramboer (40) uit Houthulst in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik kom hier al van mijn twaalfde vissen en mag er niet aan denken dat deze idyllische plek bezoedeld zou worden door zoveel drijvende zonnepanelen.” En hij staat niet alleen in zijn protest.