Met Wapenstilstand wordt in Ieper het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Vorig jaar kon het niet, maar nu hoopt de Westhoek op duizenden bezoekers om de traditie verder te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Met Wapenstilstand wordt in Ieper het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Vorig jaar kon het niet, maar nu hoopt de Westhoek op duizenden bezoekers om de traditie verder te zetten. © © Bart Leye

Van Poppy Parade tot fietsen langs ontplofte mijnen: tien tips voor het verlengde Wapenstilstandweekend in onze Westhoek

WesthoekOf de Britten al massaal aanwezig zullen zijn tijdens de herdenking van Wapenstilstand is maar de vraag. Zeker is wel dat iedereen welkom is en dat we hopelijk toch een beetje terugkeren naar de sfeer van de periode 2014-2018, toen we 100 jaar WO I herdachten. In tegenstelling tot vorig jaar, toen corona op alles een rem zette, is er nu wel het een en ander te beleven. Of wat dacht je van een fietstocht op de route waar in 1917 19 dieptemijnen tot ontploffing werden gebracht? Tien tips voor het komende verlengde weekend.  

 1. “Je bent heel stout geweest en moet poepeklets krijgen”: aan helse pijnen lijdende Lynn (35) werd misbruikt door verpleger
  PREMIUM

  “Je bent heel stout geweest en moet poepeklets krijgen”: aan helse pijnen lijdende Lynn (35) werd misbruikt door verpleger

  “Ik hoop dat die man mij ooit in de ogen zal kijken om zijn verontschuldigingen aan te bieden.” Net op het moment dat ze heel veel pijn leed, werd Lynn De Pelsmaeker (35) uit Geluwe niet geholpen door een verpleger uit Ieper, maar wel aangerand. Een van zijn vier andere slachtoffers stapte uit het leven. Nu de man is veroordeeld heeft de vrouw, een jaar na de feiten, de moed om met haar verhaal naar buiten te komen. “Voor hem was het een medische ingreep.”
  Ieper
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Recordeditie voor Poperingse carnavalstoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Recordedi­tie voor Poperingse carnaval­stoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Vanmiddag trokken zo’n 40-tal groepen door de Poperingse centrumstraten voor de 55e Keikoppencarnavalstoet. De organiserende Orde van de Hommelknop liet een pak gastgroepen uit onder meer Aalst en Roeselare overkomen, om de jubileumstoet echt de moeite te maken. “We zijn bijzonder tevreden, met volgens de politie ruim 40.000 bezoekers”, zegt Jeroen Horré. “Andere jaren hebben we een 25.000 mensen langs het parcours.”
  Poperinge
 2. ASSISEN KOTMOORD. 30 jaar opsluiting voor moorden op Youlia (19) en Nessar (18): “Koelbloedigheid van beschuldigde is verontrustend”
  PREMIUM

  ASSISEN KOTMOORD. 30 jaar opsluiting voor moorden op Youlia (19) en Nessar (18): “Koelbloe­dig­heid van beschuldig­de is verontrus­tend”

  Mohammad Musawi (24) is in het Brugse assisenhof veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaanse Kortrijkzaan bekende maandag na 4,5 jaar dat hij Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18) om het leven bracht, gekrenkt door de afwijzingen van het meisje. “Hij werd bezeten door bezitterigheid, jaloersheid en egoïsme”, stelde het hof. De familie van Youlia blijft achter met een dubbel gevoel.
  Ieper