Dierenverzorger Massimo Snoeck is de held van de dag nadat hij in het water sprong om Flammy te grijpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dierenverzorger Massimo Snoeck is de held van de dag nadat hij in het water sprong om Flammy te grijpen. © Bellewaerde

Uit Bellewaerde ontsnapte flamingo opnieuw thuis: “Ik moest in het water springen om Flammy vast te grijpen of ze was weer weg”

ZillebekeFlammy, de Europese flamingo die in oktober kon ontsnappen uit Bellewaerde, zit terug veilig in het park. De vogel had een tweede thuis gevonden in de wat verder gelegen Zillebekevijver. Met veel geduld slaagden de dierenverzorgers erin de vogel te vangen. “Het was de eerste keer in veertig jaar dat een flamingo de benen nam.”

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetapparatuur van amateurweerkundige
  PREMIUM
  Kemmel

  Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetappara­tuur van amateur­weer­kun­di­ge

  De onderzeese vulkaanuitbarsting die afgelopen weekend aan de eilandenstaat Tonga in de Stille Oceaan plaatsvond, zorgde ook bij ons, meer dan 16.700 km verder, voor een impact. Voelen deden we het niet, maar op de Kemmelberg werd wel een luchtdrukverschil gemeten in het weerstation van Philippe Vercouter (58). “We moeten er ons ervan bewust zijn dat de natuur nog altijd enorm krachtig is.”