Wintershove in Vlamertinge kreeg testen voor corona.
Volledig scherm
Wintershove in Vlamertinge kreeg testen voor corona. © Henk Deleu

Twee Ieperse rusthuizen krijgen testkits voor coronavirus

In Ieper krijgen twee rusthuizen testkits om bewoners en/of personeel te testen op Covid-19. 

 1. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Ieper, Poperinge, Wervik

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vra­gen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen op zitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord.
 2. Middeleeuwse skeletten opgegraven in centrum Wijtschate: “We hadden verwacht sporen uit WO I aan te treffen, maar vonden er van 1.000 jaar oud”
  Wijtschate

  Middeleeuw­se skeletten opgegraven in centrum Wijtschate: “We hadden verwacht sporen uit WO I aan te treffen, maar vonden er van 1.000 jaar oud”

  Bij werken aan het Sint-Medardusplein in Wijtschate hebben archeologen een deel van een vooroorlogs kerkhof blootgelegd. Daarbij werden skeletten gevonden die in de 10de tot 13de eeuw in de grond werd gestopt. “De graven brengen ons terug naar de beginperiode van Wijtschate, toen nog ‘Widisgat’ genoemd, en zijn zeer interessant voor de dorpsgeschiedenis.”