De deelnemers aan Triootje Westhoek moeten de Kemmelberg over.
Volledig scherm
De deelnemers aan Triootje Westhoek moeten de Kemmelberg over. © Henk Deleu

Triootje Westhoek: een wandeltocht van 80 km langs de mooiste plekjes in Ieper, Poperinge en Heuvelland

Ieper/Poperinge/HeuvellandIn het najaar van 2020 staken de diensten voor Toerisme van Ieper, Heuvelland en Poperinge de koppen bijeen om een wandelproject op poten te zetten. Onder de noemer Triootje Westhoek werkten de organisatoren een wandelproject uit van 80 km langs interessante plaatsen in de drie gemeenten/steden.   

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Kortsluiting zet zolder onder de rook
  Ieper

  Kortslui­ting zet zolder onder de rook

  De brandweer rukte woensdagnamiddag omstreeks 17 uur uit naar de Kalleputstraat in Voormezele. Daar was door een kortsluiting in de straat een zolder onder de rook komen te staan. De eerste meldingen die de brandweer binnen kreeg waren erg alarmerend, maar bij aankomst bleek de situatie erg goed mee te vallen. Door de kortsluiting kwam er even rook uit het dak, maar van brand was geen sprake. De omgeving zat woensdagavond een tijdlang zonder elektriciteit. Fluvius kwam ter plaatse om het euvel te herstellen.