Eendenkroos op de Westkaai in Ieper zorgt voor een groen wateroppervlak.
Volledig scherm
Eendenkroos op de Westkaai in Ieper zorgt voor een groen wateroppervlak. © RV

Triatlon in Ieper geannuleerd door corona en ... eendenkroos

IeperVoor het tweede jaar op rij ziet het bestuur van het Ieperse triatlon- en duatlonteam zich genoodzaakt om de jaarlijkse triatlon in september af te gelasten. Door corona zou de organisatie uitwijken naar de Westkaai, maar daar gooit eendenkroos, een waterplant die woekert, roet in het eten.

 1. Ontoerekeningsvatbare vluchteling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroordeeld
  Roeselare/Diksmuide/Houthulst

  Ontoereke­nings­vat­ba­re vluchte­ling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroor­deeld

  De 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide die werd geïnterneerd na doodsbedreigingen tegen de politie in Roeselare, nadat hij er twee minderjarige meisjes lastigviel, heeft 7 maanden celstraf gekregen. De straf is weliswaar volledig met uitstel. “Mijn cliënt is niet eens toerekeningsvatbaar en u gaat hem veroordelen?”, klonk het tevergeefs pleidooi van zijn advocate.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Met nieuwe Club O luistert Ieperse CD&V naar ideeën en bezorgdheden van alle stadsbewoners: “Samen met hen werken we aan een nog beter Ieper”
  Ieper

  Met nieuwe Club O luistert Ieperse CD&V naar ideeën en bezorgdhe­den van alle stadsbewo­ners: “Samen met hen werken we aan een nog beter Ieper”

  De Ieperse CD&V heeft na de nederlaag in 2018 de rug gerecht en richt de blik nu op de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Om zich optimaal voor te bereiden, roept de partij Club O in het leven, een debatorgaan dat de CD&V-afdeling de noden en de zorgen van de Ieperlingen moet leren kennen. “Wij moeten ten dienste staan van de inwoners van onze stad en niet omgekeerd.”
 1. Bruno Debo (KVK Westhoek): “In de slotminuut ging de gelijkmaker al dan niet over de lijn”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Bruno Debo (KVK Westhoek): “In de slotminuut ging de gelijkma­ker al dan niet over de lijn”

  Zaterdagavond liep SK Ronse thuis tegen KVK Westhoek maar liefst 4-0 uit. Bijna zorgden de bezoekers nog voor een stunt, want aanvoerder Stijn Dedeygere en maats scoorden nog drie keer. “In de slotminuut ging een bal van ons al dan niet over de lijn”, zegt trainer Bruno Debo. “Volgens Valentin Mahieu was het een doelpunt. Op de bank konden we het onmogelijk zien.”