Yentl Dewilde (pas 17) was tegen SK Denderhoutem de allerjongste op het veld.
Volledig scherm
Yentl Dewilde (pas 17) was tegen SK Denderhoutem de allerjongste op het veld. © VDB

Trainer Bruno Debo niet helemaal tevreden na kwalificatie KVK Westhoek: “Ik had er iets meer van verwacht”

Opdracht volbracht voor tweedenationaler KVK Westhoek in de tweede ronde van de Beker van België thuis tegen eersteprovincialer SK Denderhoutem (2-0). Het team van voorzitter Willy Lamaire maakte na de rust het verschil met doelpunten van Ousmane Diakho en Florian Petitprez. 

 1. Stadsbestuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”
  Ieper

  Stadsbe­stuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”

  Het Ieperse stadsbestuur zal en kan niet beslissen over het inplanten van twee grote windmolens langs de A19. Het is de provincie die al dan niet een vergunning toekent. “Wij geven enkel een advies, maar we gaan daarbij niet over een nacht ijs: alle pro’s en contra’s worden goed afgewogen.” Het actiecomité Frontwind Sint-Jan Ieper verzamelde ondertussen tal van bezwaarschriften die worden overhandigd aan burgemeester Talpe en schepen Bolle.
 2. Chrysanten voor de Ieperse horeca-uitbaters: “Wij zijn een essentieel onderdeel van onze maatschappij en dat moet ook zo blijven”
  Ieper

  Chrysanten voor de Ieperse horeca-uitbaters: “Wij zijn een essentieel onderdeel van onze maatschap­pij en dat moet ook zo blijven”

  De Ieperse horeca-uitbaters verzamelden dinsdag met chrysanten op de Grote Markt in Ieper om hun ongenoegen te uiten over de verplichte sluiting. De actievoerders vinden dat de overheid de zaakvoerders van cafés en restaurants richting kerkhof aan het duwen zijn. “Dit jaar zijn we door deze crisis in totaal 4 maanden gesloten, dat is niet meer om mee te lachen.”