Gaspard Louf en zijn Duitse vriendin Jolana voor hun kleine woning.
Volledig scherm
Gaspard Louf en zijn Duitse vriendin Jolana voor hun kleine woning. © Henk Deleu

Timmerman bouwt in 7 maanden tijd houten huisje om in te wonen: “Klein, maar je leeft gewoon meer buiten”

Gaspard Louf (25) heeft in zeven maanden zijn eigen ‘tiny house’ gebouwd. Niet als vakantiewoning, maar wel degelijk om in te wonen. Voorlopig woont hij op de terreinen van het VTI in Ieper, maar binnenkort verhuist de Fransman, wiens moeder uit Kemmel afkomstig is, zijn huis naar Keulen, waar zijn vriendin studeert. “Hier gebruik ik alle ruimte maximaal, terwijl je dat in een gewoon huis niet doet.”

 1. Hooggespannen archeologische verwachtingen ingelost bij opgravingen de Leet: “Langzaam komen resten 17de-eeuws bisschoppelijk paleis naar boven”
  PREMIUM
  Ieper

  Hooggespan­nen archeologi­sche verwachtin­gen ingelost bij opgravin­gen de Leet: “Langzaam komen resten 17de-eeuws bisschoppe­lijk paleis naar boven”

  In november vorig jaar gingen op de Leet in Ieper de grote riolerings- en herinrichtingswerken van start. Bij zoiets ingrijpend volgt automatisch een archeologisch onderzoek. “De opgravingen worden in verschillende fases en zones uitgevoerd”, zegt Jan Decorte, archeoloog verbonden aan CO7, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed in de regio. “Voor het eerst vindt zo’n omvangrijk onderzoek plaats in het oudste hart van Ieper.”
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis