De voorpagina van de nieuwe publicatie van de Heemkring.
Volledig scherm
De voorpagina van de nieuwe publicatie van de Heemkring. © Heemkring Iepers Kwartier

Tijdschrift Heemkring Iepers Kwartier brengt themanummer over Ieperse fusies: “Voor het eerst op A4-formaat en in het kleur”

IeperDe Heemkring Iepers Kwartier lijkt een nieuwe adem te hebben gevonden. Niet alleen kwamen er 28 leden bij, ook zijn tijdschrift zit in het nieuw. “Het themanummer beschrijft de gemeentefusies van 1970-1971 in het Ieperse.” 

  1. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
    PREMIUM
    Regio

    Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

    Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.