Ook op andere plaatsen in West-Vlaanderen is een captatieverbod van kracht, zoals in De Blankaart.
Volledig scherm
Ook op andere plaatsen in West-Vlaanderen is een captatieverbod van kracht, zoals in De Blankaart. © GUS

Tijdelijk captatieverbod door droogte in stroomgebied Grote Kemmelbeek: “Niet uitgesloten dat strengere maatregelen volgen”

IeperDoor de aanhoudende droogte is het waterpeil in enkele waterlopen kritisch laag. Voor deze waterlopen geldt sinds 17 mei verbod om water te onttrekken. In Ieper is het verbod van toepassing in het stroomgebied van de Grote Kemmelbeek. 

  1. Grootouders van zieke Victor (13) organiseren benefietacties voor onderzoek naar syndroom van Wolfram: “Onze kleinzoon is getroffen door deze zeldzame ziekte”
    Zonnebeke

    Grootou­ders van zieke Victor (13) organise­ren benefietac­ties voor onderzoek naar syndroom van Wolfram: “Onze kleinzoon is getroffen door deze zeldzame ziekte”

    Dit weekend stellen Andre Carnel en Mieke D’Hooghe uit Zonnebeke hun tuin open voor het publiek. De opbrengst daarvan gaat naar de Eye Hope Foundation, een organisatie dat onderzoek naar het syndroom van Wolfram steunt, een zeldzame ziekte waaraan hun kleinkind Victor lijdt. Volgende week is er ook een barbecue ten voordele van de organisatie.