Aan de voorstelling Sukr werken onder meer Tom Ternest en Isabelle Van Hecke mee.
Volledig scherm
Aan de voorstelling Sukr werken onder meer Tom Ternest en Isabelle Van Hecke mee. © RV

Theatermakery Het Eenzame Westen zoekt liefhebbers uit Westhoek voor Sukr: “Een voorstelling over buitenlandse krachten in de bouwsector”

WesthoekHet professioneel theatergezelschap Het Eenzame Westen is op zoek naar mensen die mee willen spelen, figureren of zingen in de voorstelling Sukr, een diepmenselijk stuk over buitenlandse krachten in de West-Vlaamse bouwsector. 

 1. Druivenpluk schiet uit startblokken in Heuvelland: “Vruchten zien er goed uit, ondanks natte zomer”
  PREMIUM
  Heuvelland

  Druiven­pluk schiet uit startblok­ken in Heuvelland: “Vruchten zien er goed uit, ondanks natte zomer”

  Op de wijndomeinen in Heuvelland is de druivenpluk begonnen. “Langer wachten konden we niet doen, want de vogels liggen op de loer”, weet Ward Six van wijndomein Monteberg. Nog een reden waarom de vruchten nu moeten worden geplukt, is dat het volgende week meer gaat regenen. “Water bij de wijn hebben we echter niet graag, dus houden we het weer constant in de gaten.” Wij gingen alvast eens de oogst keuren. De impact van de natte zomer lijkt op het eerste zicht beperkt.
 2. Inbrakenplaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”
  Westhoek

  Inbraken­plaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”

  De sportclubs in de Westhoek worden al sinds eind augustus geviseerd door inbrekers. Ondertussen gaat het al om veertien inbraken. De laatste in de rij is de Turnkring in Vlamertinge, waar ze met een televisiescherm en drie muziekinstallaties aan de haal gingen. “Dat gaat toch snel om zo’n 5.000 euro en dan komt alle schade er nog bij”, zegt Els Vanhautte (54) van de Turnkring.