The Poppies wordt een tijdelijke opvangplaats voor 90 vluchtelingen.
Volledig scherm
The Poppies wordt een tijdelijke opvangplaats voor 90 vluchtelingen. © Meiningate

The Poppies geeft 90 vluchtelingen onderdak tot eind februari

IeperIn The Poppies, gelegen tussen het treinstation en de Grote Markt in Ieper, zullen deze week 90 asielzoekers onderdak vinden. Het gaat om een tijdelijk initiatief van het Rode Kruis en The Poppies. 

 1. Recordeditie voor Poperingse carnavalstoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Recordedi­tie voor Poperingse carnaval­stoet : “Bijna dubbel zoveel bezoekers als andere jaren”

  Vanmiddag trokken zo’n 40-tal groepen door de Poperingse centrumstraten voor de 55e Keikoppencarnavalstoet. De organiserende Orde van de Hommelknop liet een pak gastgroepen uit onder meer Aalst en Roeselare overkomen, om de jubileumstoet echt de moeite te maken. “We zijn bijzonder tevreden, met volgens de politie ruim 40.000 bezoekers”, zegt Jeroen Horré. “Andere jaren hebben we een 25.000 mensen langs het parcours.”
  Poperinge
 2. Legendarisch café De Zon waar Festival Dranouter het levenslicht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”
  PREMIUM

  Legenda­risch café De Zon waar Festival Dranouter het levens­licht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”

  Veel stamgasten van café De Zon in Dranouter liepen al maanden verloren nadat vorig jaar in mei de kroeg de deuren sloot. Ook tijdens de laatste editie van Festival Dranouter bleken heel wat festivalgangers fel ontgoocheld toen ze bij het afzakken naar het dorp voor een gesloten deur stonden. Eindelijk is de ellende voorbij, want op 1 april begint David Chapelle (26) uit Ieper met het tappen van biertjes in de horecazaak. Wie de man is en wat hij met het café van plan is lezen we hier.
  Dranouter