Het eindresultaat wordt aan het publiek voorgesteld.
Volledig scherm
Het eindresultaat wordt aan het publiek voorgesteld. © Henk Deleu

Strategische Spie wordt nieuw stadsdeel: “Hier krijgt de toekomst van Ieper vorm”

IeperIeper krijgt er een nieuw stadsdeel bij waar ruimte is voor wonen en werken. Na een week van brainstormen over de Strategisch Spie, de zone tussen de spoorweg en de kazerne, liggen 3 mogelijke scenario’s op tafel. Er komt in ieder geval een woonwijk en in de kazerne zal worden gewerkt en gesport. “De grootte en de ligging van het gebied zijn optimaal voor een mix van functies.”

 1. Jonathan Goudeseune is klaar voor CrossCup in Roeselare: “Zo hoog mogelijk eindigen”
  Veldlopen

  Jonathan Goudeseune is klaar voor CrossCup in Roeselare: “Zo hoog mogelijk eindigen”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel is het ook de kwalificatiewedstrijd voor het EK veldlopen dat op 12 december in het Ierse Dublin wordt georganiseerd. Bij de mannen wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar Ieperling Jonathan Goudeseune. De 23-jarige atleet van FLAC gaf in Mol met een knappe zesde plaats alvast zijn visitekaartje af. “De vorm is goed, maar een EK-selectie lijkt me niet realistisch”, klinkt het.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.