Bar Charlies is een week gesloten.
Volledig scherm
Bar Charlies is een week gesloten. © Henk Deleu

Stadsbestuur legt bar Charlies sluiting van een week op: “Een gevolg van overtredingen op corona- en quarantainemaatregelen”

IeperIn Ieper werd bij burgemeesterbesluit de horecazaak Charlies op de Kiekenmarkt een sluiting van een week opgelegd. Reden: meerdere overtredingen op corona- en quarantainerichtlijnen. “Dat niet alles volgens de regels verliep kan ik niet ontkennen”, aldus uitbater Nicolas Alleman.

 1. Inbrakenplaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”
  Westhoek

  Inbraken­plaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”

  De sportclubs in de Westhoek worden al sinds eind augustus geviseerd door inbrekers. Ondertussen gaat het al om veertien inbraken. De laatste in de rij is de Turnkring in Vlamertinge, waar ze met een televisiescherm en drie muziekinstallaties aan de haal gingen. “Dat gaat toch snel om zo’n 5.000 euro en dan komt alle schade er nog bij”, zegt Els Vanhautte (54) van de Turnkring.
 2. Ontoerekeningsvatbare vluchteling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroordeeld
  Roeselare/Diksmuide/Houthulst

  Ontoereke­nings­vat­ba­re vluchte­ling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroor­deeld

  De 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide die werd geïnterneerd na doodsbedreigingen tegen de politie in Roeselare, nadat hij er twee minderjarige meisjes lastigviel, heeft 7 maanden celstraf gekregen. De straf is weliswaar volledig met uitstel. “Mijn cliënt is niet eens toerekeningsvatbaar en u gaat hem veroordelen?”, klonk het tevergeefs pleidooi van zijn advocate.