Bewoners van rusthuis Huize Sint-Jozef voerden donderdag nog actie voor een extra zebrapad. Het stadsbestuur geeft gehoor aan die vraag.
Volledig scherm
Bewoners van rusthuis Huize Sint-Jozef voerden donderdag nog actie voor een extra zebrapad. Het stadsbestuur geeft gehoor aan die vraag. © Henk Deleu

Stad neemt maatregelen om Meenseweg veiliger te maken

Het stadsbestuur van Ieper neemt maatregelen om de Meenseweg veiliger te maken. Donderdag wezen leerlingen van het derde leerjaar van de Sint-Jozefschool en bewoners van rusthuis Huize Sint-Jozef nog op de gevaarlijke situatie in de straat.

 1. Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”

  Voor heel wat winkels was het zaterdag de laatste openingsdag voor ze de deuren sluiten voor minstens zes weken. In heel wat steden stonden aan bepaalde zaken lange wachtrijen. In Tielt-Winge was het voor een zaterdag niet speciaal druk, laat staan dat je kon spreken van een stormloop. Waar het misschien ietsje drukker was voor deze periode van het jaar was de speelgoedafdeling van de Fun. Neen, niet enkel om de Sint al te helpen met zijn inkopen, maar ook om de kinderen wat bezig te kunnen houden in de weken die komen.
 1. Herdenkingskunstenaar Jan Fieuw geeft oude houten treinpalen een ‘soldatengezicht’: “Ik hoop de Queen een exemplaar te kunnen geven”
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Herden­kings­kun­ste­naar Jan Fieuw geeft oude houten treinpalen een ‘soldaten­ge­zicht’: “Ik hoop de Queen een exemplaar te kunnen geven”

  Kunstenaar Jan Fieuw (45) uit Poelkapelle werkt aan een nieuw prestigieus project. Met ‘Faces of War’ geeft hij houten palen, afkomstig uit smalsporen, een gezicht. In totaal maakt hij 129 exemplaren, een voor elk land dat bij WO I betrokken raakte. “Ik hoop een paal in handen van de Queen te kunnen te geven.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok