De stad Ieper heeft een stuk grond gekocht dat op termijn deel moet gaan uitmaken van het nieuwe landschapspark rond het Jan Yperman Ziekenhuis. vlnr: schepen Valentijn Despeghel, archeoloog Jan Decorte van CO7, Hans Vermeersch van de dienst Milieu en schepen Philip Bolle.
Volledig scherm
De stad Ieper heeft een stuk grond gekocht dat op termijn deel moet gaan uitmaken van het nieuwe landschapspark rond het Jan Yperman Ziekenhuis. vlnr: schepen Valentijn Despeghel, archeoloog Jan Decorte van CO7, Hans Vermeersch van de dienst Milieu en schepen Philip Bolle. © RV

Stad koopt historisch waardevol perceel dat deel zal uitmaken van toekomstig Jan Yperman landschapspark

IeperDe stad Ieper heeft een historisch waardevol perceel aangekocht naast de site waar de middeleeuwse leprozerie Hooge Siecken werd blootgelegd. De grond gaat deel uitmaken van een nieuw landschapspark van 15 hectaren groot rond het Jan Yperman Ziekenhuis. “Het nieuwe landschapspark moet op termijn het grootste park van Ieper worden.”

 1. Plannen voor golfschool op ‘t Hoge in Kortrijk: “Hier is zeker nood aan, het maakt de sport toegankelijker”
  PREMIUM
  Kortrijk/Ieper/Waregem

  Plannen voor golfschool op ‘t Hoge in Kortrijk: “Hier is zeker nood aan, het maakt de sport toeganke­lij­ker”

  ‘t Hoge in Kortrijk krijgt de komende jaren mogelijk een golfschool. Er is wel nog niets beslist. De stad onderhandelt momenteel ‘met verschillende partijen’ en zwijgt tot er een doorbraak is. De golfwereld is alvast laaiend enthousiast. “Er is nood aan een golfschool. Het zal golf toegankelijker en laagdrempeliger maken en het zal de sport zeker verder doen groeien”, zegt Thibault Werbrouck (35). De Kortrijkzaan is manager van golfclub De Palingbeek in Ieper.
 2. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen uit woonzorgcentrum besmet, ook voorziening voor personen met beperking getroffen
  Houthulst

  Al 110 mensen uit woonzorg­cen­trum besmet, ook voorzie­ning voor personen met beperking getroffen

  In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem zijn er al 110 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. In De Vleugels in Klerken bij Houthulst, een voorziening voor personen met een beperking, is er eveneens een coronauitbraak en is er een sterk vermoeden dat het eveneens om die Britse variant gaat. Ook elders in de gemeente stijgt het aantal besmettingen.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders