Schepen Valentijn Despeghel en Xavier Vlaemynck van het Regionaal Landschap Westhoek bij een te vernieuwen wandel- en weidepoort in de Processieweg in Dikkebus.
Volledig scherm
Schepen Valentijn Despeghel en Xavier Vlaemynck van het Regionaal Landschap Westhoek bij een te vernieuwen wandel- en weidepoort in de Processieweg in Dikkebus. © Stad Ieper

Stad Ieper frist wandelinfrastructuur langs trage wegen op: “Op sommige plaatsen stellen we jammer genoeg vandalisme vast”

IeperDe komende maanden worden in Ieper heel wat wandelwegen opnieuw klaargemaakt voor wandelplezier. “Door het veelvuldig gebruik tijdens de coronacrisis stelden we een versnelde achteruitgang vast.”

 1. LEVENSVERHAAL. Rita Gruwier (78) uit Sint-Jan is overleden, ze was destijds voor de CVP de eerste vrouwelijke schepen van de stad Ieper: “In alle eenvoud en met een warm hart voor iedereen”
  PREMIUM
  IEPER

  LEVENSVER­HAAL. Rita Gruwier (78) uit Sint-Jan is overleden, ze was destijds voor de CVP de eerste vrouwelij­ke schepen van de stad Ieper: “In alle eenvoud en met een warm hart voor iedereen”

  In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Rita Gruwier (78) uit Sint-Jan overleden. Ze was destijds voor de CVP de eerste vrouwelijke schepen van de stad Ieper. Rita begon als verpleegkundige aan het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart Ieper en groeide er door tot personeelsdirecteur. Ze had zelf geen kinderen maar adopteerde Insani uit Indonesië en John David uit de Filippijnen. De ereschepen werd net geen 79 jaar.
 2. Opnieuw dode vissen in kanaal Ieper-IJzer, stad stelt Vlaamse Waterweg in gebreke: “We vragen al dertien jaar om hulp”
  PREMIUM
  IEPER

  Opnieuw dode vissen in kanaal Ie­per-IJ­zer, stad stelt Vlaamse Waterweg in gebreke: “We vragen al dertien jaar om hulp”

  De stad Ieper stelt de Vlaamse Waterweg in gebreke nu er al voor het dertiende jaar op rij weer een stapel dode vissen drijft in het kanaal Ieper-IJzer. Oorzaken zijn de aanhoudende droogte en verhoogde watertemperatuur, waardoor er amper nog zuurstof in het water zit. Maar het ruimen van de sliblaag en het vele eendenkroos zou al een flinke stap in de goede richting zijn. Een stap die de stad nu wil afdwingen.