De Klankbordgroep bestaat uit mensen die in armoede leven of leefden, maar ook uit medewerkers van de stad, zoals coördinator Jeugdarmoede.
Volledig scherm
De Klankbordgroep bestaat uit mensen die in armoede leven of leefden, maar ook uit medewerkers van de stad, zoals coördinator Jeugdarmoede. © Christophe Maertens

Schoolborden tegen de armoede: “Er moet nog veel gebeuren om probleem weg te werken”

In het kader van de Wereldverzetdag tegen extreme armoede werd in Ieper een speciaal scholenproject op poten gezet. Kinderen tekenden hun dromen op schoolborden, want vaak kunnen jongeren in armoede niet meer dromen over wat ze later willen worden. “In onze stad blijft de kansarmoede stijgen, in tien jaar tijd met ruim drie procent.” 

0 reacties

 1. Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoeker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaanden”
  PREMIUM

  Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoe­ker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaan­den”

  Voor het eerst in de geschiedenis kon op de anonieme grafsteen van een Nieuw-Zeelandse soldaat uit WOI een naam worden geplakt. De nabestaanden van kapitein Ernest Parry weten nu dat hij rust op de Dochy Farm Cemetery, dankzij het speurwerk van Freddy Declerck (68) uit Langemark-Poelkapelle. “Als de coronamaatregelen het toelaten, zal er een ceremonie plaatsvinden aan het graf van Captain Parry, dat een nieuwe steen krijgt”, vertelt hij trots.
 2. Tien verdachten uit Limburg en Nederland riskeren tot vijf jaar cel voor drugslabo’s in Westhoek
  PREMIUM
  Lo-Reninge, Vlamertinge

  Tien verdachten uit Limburg en Nederland riskeren tot vijf jaar cel voor drugslabo’s in Westhoek

  De ene is al onschuldiger dan de andere, als we hun advocaten mogen geloven. En toch kijken tien beklaagden, die onder meer terechtstaan voor het produceren van synthetische drugs, tegen celstraffen aan van tot vijf jaar effectief. De beklaagden, onder wie enkele Limburgers, liepen tegen de lamp nadat de politie resten van een XTC-labo in Vlamertinge en Lo-Reninge ontdekte.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee