Bij controles zijn dit weekend 10 automobilisten betrapt op te veel alcohol achter het stuur.
Volledig scherm
Bij controles zijn dit weekend 10 automobilisten betrapt op te veel alcohol achter het stuur. © Hans Verbeke

Ruim 6% van automobilisten onder invloed achter het stuur bij start BOB-campagne in politiezone Arro Ieper

Wervik/Zonnebeke/IeperBij controles in het kader van de BOB-campagne zijn het voorbije weekend in Wervik, Ieper en Zonnebeke 10 automobilisten (6,25%) met te veel alcohol achter het stuur betrapt. Bijna 1 op 5 reed te snel.

 1. Jongerenwerking Yper Museum wijst met kaartspel kattenbaasjes op hun verantwoordelijkheden: “Weet dat een kat op 5 jaar tijd al 20.000 nakomelingen kan tellen”
  Ieper

  Jongeren­wer­king Yper Museum wijst met kaartspel kattenbaas­jes op hun verantwoor­de­lijk­he­den: “Weet dat een kat op 5 jaar tijd al 20.000 nakomelin­gen kan tellen”

  Het Voorlopig Bewind, de jongerenwerking van het Yper Museum, maakte in de tentoonstelling ‘De Geknipte Kat’ al duidelijk dat een poes geen speeltje is. De bewinders ontwikkelden nu een kaartspel om eigenaars van een kat te wijzen op hun verantwoordelijkheid. “Doel van het spel is de deelnemer zo snel mogelijk aan alle wettelijke verplichtingen rond katten te laten voldoen.”
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.
 2. Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetapparatuur van amateurweerkundige
  PREMIUM
  Kemmel

  Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetappara­tuur van amateur­weer­kun­di­ge

  De onderzeese vulkaanuitbarsting die afgelopen weekend aan de eilandenstaat Tonga in de Stille Oceaan plaatsvond, zorgde ook bij ons, meer dan 16.700 km verder, voor een impact. Voelen deden we het niet, maar op de Kemmelberg werd wel een luchtdrukverschil gemeten in het weerstation van Philippe Vercouter (58). “We moeten er ons ervan bewust zijn dat de natuur nog altijd enorm krachtig is.”