Veel horeca-uitbaters twijfelen nog of ze hun terras zullen openen, anderen zijn volop bezig met de voorbereidingen om op 8 mei te kunnen beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel horeca-uitbaters twijfelen nog of ze hun terras zullen openen, anderen zijn volop bezig met de voorbereidingen om op 8 mei te kunnen beginnen. © Henk Deleu

RONDVRAAG. Nog geen derde van de Ieperse restaurants opent straks de terrassen: “Het weer is te onzeker. We wachten liever nog even af”

IeperWie vanaf 8 mei in Ieper culinair wil genieten, reserveert best tijdig zijn plaats op het terras. Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bij 10 restaurants blijkt dat slechts drie zaken effectief hun terras zullen openen op 8 mei. Twee anderen twijfelen nog. Van Découverte tot Den Olifant, van te strenge regels tot helemaal niet rendabel: de resultaten van onze rondvraag.  

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek