Met Allerheiligen worden op het grote scherm 'boodschappen naar de overkant' getoond.
Volledig scherm
Met Allerheiligen worden op het grote scherm 'boodschappen naar de overkant' getoond. © Henk Deleu

Reveil in Ieper: “Stuur een ‘sm-mis-je’ naar een overleden dierbare aan de overkant”

IeperMet Allerheiligen zullen op het scherm op de Lakenhallen boodschappen naar overleden worden getoond. Wie zijn sm-mis-je naar een gestorven dierbare wil zien verschijnen, kan dat nog binnensturen. 

 1. Nieuwbouw Jan Yperman herbergt 3 afdelingen: “Hiermee bouwt het ziekenhuis verder aan kwaliteitsvolle zorg dichter bij de mensen”
  Ieper

  Nieuwbouw Jan Yperman herbergt 3 afdelingen: “Hiermee bouwt het ziekenhuis verder aan kwaliteits­vol­le zorg dichter bij de mensen”

  Het Jan Yperman Ziekenhuis bouwt op de site in Ieper een nieuwe vleugel waarin kinderpsychiatrie, revalidatie en dialyse een onderkomen vinden. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) kwam donderdag een kijkje nemen naar de bouwwerken en zag dat het goed is. “Een goede zorgstrategie draait rond het maken van keuzes die in het belang van de patiënt zijn. Met deze investeringen komt het Jan Yperman Ziekenhuis daar aan tegemoet.”
 2. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.