Bij het rijk gevuld slaatje met garnaalkrotten krijg je een brood, bij de croque-monsieur zijn er groentjes in een schoteltje.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het rijk gevuld slaatje met garnaalkrotten krijg je een brood, bij de croque-monsieur zijn er groentjes in een schoteltje. © Christophe Maertens

RESTOTIP. Au Mirroir: lekkere producten tegen betaalbare prijzen

IeperJohan Van Overbeke en Virginie Geldof openden afgelopen juni brasserie Au Miroir op de Grote Markt in Ieper. Omdat er op de markt al genoeg zaken zijn waar je een biefstuk kunt eten, concentreren de uitbaters zich op eenvoudige klassieke gerechten tegen betaalbare prijzen. Na onze passage moeten we vaststellen dat ze in hun opzet slaagden. 

 1. 12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief
  Wervik/Moorslede/Geluveld/Ieper

  12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblok­dief

  Een 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.
 2. Sikh gehuldigd die precies 106 jaar geleden sneuvelde door kogel in de buik: “Hij had een voorgevoel dat hij zou sterven”
  Kemmel

  Sikh gehuldigd die precies 106 jaar geleden sneuvelde door kogel in de buik: “Hij had een voorgevoel dat hij zou sterven”

  Op de begraafplaats La Laiterie Cemetery in Kemmel hielden dinsdag enkele tientallen sikhs een plechtigheid voor hun geloofsgenoot Gujar Singh, die streed voor de Canadian Expeditionary Force. Hij sneuvelde precies 106 jaar geleden in de buurt van Petit Bois tussen Kemmel en Wijtschate. “Hij is een uitzonderlijk geval”, weet historicus Dominiek Dendooven. “Canada liet slechts weinig kleurlingen toe in het leger.”