De Lakenhalle is sinds 1940 beschermd als monument en sinds 1999 erkend als Unesco-werelderfgoed.
Volledig scherm
De Lakenhalle is sinds 1940 beschermd als monument en sinds 1999 erkend als Unesco-werelderfgoed. © Flamand

Restauratie Lakenhalle niet voor 2025 klaar: “Dit monument verdient een grondige opknapbeurt, het is het uithangbord van onze stad”

Aan de Lakenhalle in Ieper is een studiebureau momenteel testen aan het uitvoeren in aanloop naar de grote renovatiewerken. Die zullen jaren duren en niet, zoals eerder gemeld, voor 2025 klaar zijn. “Dit monument verdient een grondige opknapbeurt, het is het uithangbord van onze stad.” 

0 reacties

 1. 18-jarige studente met Braziliaanse roots hoopt Miss België 2021 te worden: “Het is al lang een droom van mij”
  PREMIUM
  Kemmel

  18-jarige studente met Braziliaan­se roots hoopt Miss België 2021 te worden: “Het is al lang een droom van mij”

  Hoewel ze pas 18 is, heeft ze toch al een heel leven achter zich. Ze werd geboren in Brazilië, leerde 5 talen en deed haar stage verpleegkunde in volle coronaperiode in een woonzorgcentrum in Poperinge. De Kemmelse Jennifer Felix dingt nu mee naar het kroontje van Miss België. “Het is geen evident jaar om deel te nemen, maar we gaan er volop voor.”
 2. “Ik hou ontsmettend veel van jou!”: West-Vlaamse apothekers lanceren BLIJsluiter, een handleiding vol hartverwarmende boodschappen
  Kortrijk

  “Ik hou ontsmet­tend veel van jou!”: West-Vlaam­se apothekers lanceren BLIJslui­ter, een handlei­ding vol hartverwar­men­de boodschap­pen

  De derde maandag van januari is gekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Net die dag, op maandag 18 januari, lanceren de West-Vlaamse apothekers samen met actrice-auteur Leen Dendievel de BLIJsluiter. Een handleiding vol hartverwarmende boodschappen voor 2021, het jaar waarin alles beter zal worden. “De mensen hebben écht nood aan positiviteit. We hadden elke maand een BLIJsluiter kunnen maken. Mijn favoriete? ‘Wees altijd jezelf. Tenzij je Batman bent. Wees dan gewoon altijd Batman’”, zegt de uit Kooigem afkomstige Leen Dendievel.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn