Een van de twee beelden. De onthulling is op 5 november.
Volledig scherm
Een van de twee beelden. De onthulling is op 5 november. © EFW

Replica's Leeuwen staan op hun plaats

IEPERIn Ieper werden gisterochtend de replica's van de leeuwen van de Menenpoort op hun sokkel geplaatst. Op 5 november vindt de inhuldiging plaats.

 1. Chrysanten voor de Ieperse horeca-uitbaters: “Wij zijn een essentieel onderdeel van onze maatschappij en dat moet ook zo blijven”
  Ieper

  Chrysanten voor de Ieperse horeca-uitbaters: “Wij zijn een essentieel onderdeel van onze maatschap­pij en dat moet ook zo blijven”

  De Ieperse horeca-uitbaters verzamelden dinsdag met chrysanten op de Grote Markt in Ieper om hun ongenoegen te uiten over de verplichte sluiting. De actievoerders vinden dat de overheid de zaakvoerders van cafés en restaurants richting kerkhof aan het duwen zijn. “Dit jaar zijn we door deze crisis in totaal 4 maanden gesloten, dat is niet meer om mee te lachen.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Ieper op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Ieper op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Ieper, op één dag 30 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 11. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 232. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Ieper op 663 te liggen. Omdat Ieper meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Jeugdbewegingen in de kijker tijdens “Dag van de jeugdbeweging”

  Jeugdbewe­gin­gen in de kijker tijdens “Dag van de jeugdbewe­ging”

  Morgen, vrijdag 23 oktober, is het de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Heel jeugdbewegend Vlaanderen toont zich die dag aan de wereld, ook in Tienen.Meer dan 275.000 jongeren gaan wekelijks naar de jeugdbeweging om er hun vrije tijd door te brengen en vrienden te maken. Jeugdbewegingen zijn belangrijk. Het hele jaar rond zorgen ze voor leuke activiteiten en kampen voor kinderen en jongeren. De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ zet dit engagement in de verf.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”