Historische rallywagens in centrum van Ieper met Ypres Historic Rally en Ypres Rally Regularity
Volledig scherm
Historische rallywagens in centrum van Ieper met Ypres Historic Rally en Ypres Rally Regularity © Henk Deleu

Rallyfans genieten van klassieke wagens tijdens Ypres Historic Rally en Ypres Rally Regularity

 1. MIJN DORP. Abele is het dorp van gemeenteraadsvoorzitter Jeroen Verdonck (37): “Uit de Westhoek wegtrekken zie ik mezelf niet snel doen”
  PREMIUM
  Abele

  MIJN DORP. Abele is het dorp van gemeente­raads­voor­zit­ter Jeroen Verdonck (37): “Uit de Westhoek wegtrekken zie ik mezelf niet snel doen”

  Eind vorig jaar werd hij nog voorzitter van de Poperingse gemeenteraad en beroepshalve is Jeroen Verdonck (37) actief in Festival Dranouter. De man woont sinds zijn geboorte in het grensdorp Abele. Verhuizen naar een ‘grootstad’ als Kortrijk ziet hij zichzelf niet meteen doen en het ziet er dan ook niet naar uit dat hij ‘zijn’ Abele snel zal verlaten. “Mijn mooiste momenten beleef ik altijd in het verenigingsleven, dat houdt een dorp samen.”
 2. 18 maanden cel voor inbraken in bestelwagens in Zuid-West-Vlaanderen
  Roeselare/Kortrijk/Wervik/Zonnebeke

  18 maanden cel voor inbraken in bestelwa­gens in Zuid-West-Vlaanderen

  Een 29-jarige man uit Frankrijk is maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor een reeks van 9 inbraken in bestelwagens. Telkens ging hij aan de haal met een grote hoeveelheid aan werkmateriaal bij inbraken in Wervik, Roeselare, Zonnebeke en Kortrijk. Bij een controle van de politie lag zijn koffer vol met gestolen werkmateriaal.