Rally Ieper zet in op duurzaamheid en op veiligheid

Dit weekend wordt de 55ste editie van Ieper Rally gereden. Deze keer komt het podium van Ypres Historic Rally naar de Grote Markt. Daarnaast lanceert Ypres Rally het duurzaamheidsproject Planet 22. Ook veiligheid blijf een belangrijk speerpunt. “We rekenen op de discipline van elke rallyfan om zich op een verantwoordelijke manier te gedragen en de ‘weekendtoerist’ te tonen hoe het moet.”

  1. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

    Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

    Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.
  1. Jeugdbewegingen in de kijker tijdens “Dag van de jeugdbeweging”

    Jeugdbewe­gin­gen in de kijker tijdens “Dag van de jeugdbewe­ging”

    Morgen, vrijdag 23 oktober, is het de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Heel jeugdbewegend Vlaanderen toont zich die dag aan de wereld, ook in Tienen.Meer dan 275.000 jongeren gaan wekelijks naar de jeugdbeweging om er hun vrije tijd door te brengen en vrienden te maken. Jeugdbewegingen zijn belangrijk. Het hele jaar rond zorgen ze voor leuke activiteiten en kampen voor kinderen en jongeren. De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ zet dit engagement in de verf.