De kamsalamander (Triturus cristatus) is een bedreigde diersoort. De provincie West-Vlaanderen helpt het beestje te beschermen.
Volledig scherm
De kamsalamander (Triturus cristatus) is een bedreigde diersoort. De provincie West-Vlaanderen helpt het beestje te beschermen. © BELGAONTHESPOT

Provincie springt in de bres voor de kamsalamander

De West-Vlaamse provincieraad heeft beslist om een stukje grond van 0,5 hectare aan te kopen dat grenst aan het provinciaal domein De Palingbeek in Zillebeke. De aankoop moet de kamsalamander beter beschermen. 

 1. Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets
  Ieper

  Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets

  Fietsers die doorheen de stad pizza leveren is iets dat we al langer kennen, maar diezelfde fietsers die kebab aan huis brengen, is iets nieuws. Antonio Yaramis (26) van kebabzaak Doner Kebab Istanbul in Ieper kwam op het idee kort nadat hij door corona opnieuw de deuren van zijn zaak Doner Kebab Istanbul moest sluiten. “Ik denk dat het thuis leveren van maaltijden steeds populairder zal worden, ook na corona.”
 2. Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecteren en moet uiteindelijk pepperspray gebruiken

  Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecte­ren en moet uiteinde­lijk pepper­spray gebruiken

  Een ploeg zag zondagnacht rond 1.30 uur een auto rijden in de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren, maar het voertuig bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf mensen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.