Het koste een half uurtje om de brug op zijn plaats te leggen.
Volledig scherm
Het koste een half uurtje om de brug op zijn plaats te leggen. © Henk Deleu

Provincie legt nieuwe brug over Ieperleekanaal in Boezinge: “Vanaf 13 juli kunnen we erop fietsen en wandelen”

BoezingeIn Boezinge werd donderdagochtend een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Ieperlee geïnstalleerd. Een grote kraan legde het gevaarte van bijna 28 ton en 17,7 meter lang netjes op zijn plaats. De brug maakt deel uit van de Vrijbosroute, die loopt tussen Ieper en Kortemark. “Het oude exemplaar restaureren zou evenveel hebben gekost.” 

  1. Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomersessies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muziekliefhebber toch dit kunnen aanbieden”
    Dranouter

    Festivaldi­rec­teur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomerses­sies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muzieklief­heb­ber toch dit kunnen aanbieden”

    In Dranouter is de opbouw bezig voor de Zomersessies XL die plaatsvinden van 5 tot 8 augustus. Het coronavirus legt het grootste muziekevenement van de Westhoek nu al voor een tweede keer op rij aan banden, maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen nu 5.000 mensen per festivaldag het terrein op en is er ruimte voor randanimatie. “Hopelijk volgend jaar weer op een normale manier.”