Bellewaerde opent op 8 mei opnieuw de deuren en neemt een boel maatregelen om een veilig bezoek te garanderen.
Volledig scherm
Bellewaerde opent op 8 mei opnieuw de deuren en neemt een boel maatregelen om een veilig bezoek te garanderen. © Henk Deleu

Pretpark Bellewaerde opent op 8 mei de deuren: “We zijn er absoluut klaar voor”

Zillebeke“Eindelijk!” Pretpark Bellewaerde in Zillebeke kan vanaf 8 mei opnieuw bezoekers ontvangen en zal dat met heel wat enthousiasme doen. Het park nam tal van maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te maken. “Een hopelijk hoeven we nu niet meer op slot.”

 1. Gewelddadige overvallers krijgen zware straffen: “U heeft sommige slachtoffers zo bedreigd dat ze vreesden voor hun leven”
  PREMIUM
  WAREGEM/ROESELARE/IEPER/WIELSBEKE

  Gewelddadi­ge overval­lers krijgen zware straffen: “U heeft sommige slachtof­fers zo bedreigd dat ze vreesden voor hun leven”

  Twee overvallers die drie jaar lang Waregem en omstreken teisterden, kennen hun straf. De twee mannen vliegen voor respectievelijk 7 en 9 jaar in de gevangenis. “Dit is een zware straf, maar jullie slachtoffers zijn nog steeds zwaar onder de indruk van wat jullie hen aangedaan hebben”, sprak de rechter hen toe. De mannen zijn wel niet onmiddellijk aangehouden en krijgen nog de kans om afscheid te nemen van hun gezin.
 2. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.